Gerçekleşecek Yeni Girişimlere

Söze nerden başlamam gerektiği konusunda tereddütlerim var çünkü Girişimcilik Kampı sadece bir etkinlik olmadı bizim için. Bu fikir ilk geldiğinde tarih Aralık 2019’du. Bu tarihle bizim serüvenimiz başladı.

Arka planda aylardır üstünde emek verdiğimiz afişleri, yaka kartları, gerçekleştirilecek ortamı, sponsorları, davetiyeleri ve uçak biletlerine kadar daha bir çok detayı da dahil olmak üzere hazır olduğumuz, her şeyi yüz yüze gerçekleştirmeyi planladığımız ama 12.03.2020 günü etkinliğe 1 gün varken iptal edilen bir etkinlik oldu.

O gün tüm ekibin dilinde tek bir söz vardı “BİZ BU ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”. İşte 8 ay öncesinden kendimizden bu kadar emin söylediğimiz bu cümleleri biz 07.11.2020 tarihinde dijital ortamda tamamladık.

26 saat süren bu kampta, sözlerime hep biz olarak devam ediyorum çünkü burada grup çalışması, birlikten kuvvet doğar felsefesiyle her şeyi olması gerekenden daha güzel yaptığımıza inanıyorum. Artık Dijital anlamda gerçekleşen bir etkinlik olacağı için tüm senaryoları öncesinden bir çok kez değerlendirip gereken düzenlemeleri yapıp her seferinde iyileştirmelere gittiğimiz kampımız 06.11.2020 tarihinde yarışmacı arkadaşlarla buluştu. Dijital alanda olmasına rağmen kampımız yüz yüze olmuş gibi bir etkileşim sağladı. Global anlamda yaşadığımız bu değişime dijital olarak uyum sağlamayı Girişimcilik Kampımıza entegre etmeyi başardık. Şimdide sıra sizlere kampımızın kapısını aralayarak içeriğinde olanlardan bahsetmeye geldi. Farklı şehirlerden ve birçok üniversitenin farklı bölümlerinden katılımcıları zoom platformu üzerinden çalışma alanları ve iş fikirleri ile tanıtarak ekipleri oluşturduk. Oluşturulan 9 ayrı ekibi discord ortamında koordine ettik.

Daha sonrasında iş fikirleri için “YALIN KANVAS VE ETKİLİ SUNUM EĞİTİMLERİ” ile iş fikirlerini ve bu iş fikrini en iyi şekilde sunabilmeleri için eğitim sürelerini tamamladık. Ekipler eğitimlerden sonra iş fikirleri üzerinde çalışmak için her ekipten sorumlu boddyler (grupları çalışmaları konusunda desteklemek üzere sorumlu olan ekip üyelerimiz.) ile çalışmaya başladılar. Çalışmaları gece boyunca devam etti. Bu noktada sistemin sorunsuz bir şekilde işleyebilmesi için hep takipte kalıp sürdürülebilirliğini sağladık. Ekip sayısı fazla olmasına rağmen birimler ve kendi aramızdaki iletişime önem verdiğimiz için çıkan sorunlara anında müdahale ederek sorunların önünü almayı başardık. Ekiplere sağlıklı bir çalışma ortamı sunmuş olduk.

İletişimin bir kez daha ne kadar önemli olduğunu deneyimlemiş olduk.

Peki arka planda bu sitem nasıl çalışıyordu?

Etkinlik planlama ve yürütmede arka planda 4 farklı alanda birimlerimiz, üyelerimiz ve sabit görevlerimiz olmasına rağmen asıl mantık tampon göreviydi. Tampon görevi nasıl oluyordu? Nerede sorun oluşturacak düzeyde bir problem varsa ben bu işten sorumlu değilim beni ilgilendirmiyor diye düşünmek yerine; Herkesin elini taşın altına koyduğu sistemi tampon sistem olarak tanımlamıştık. Görev: Problem neredeyse oraya efor harcayarak kriz yönetmekti.

Bu bizim organizasyonumuzdu ve her detayı en iyi şekilde düşünülmeliydi. Girişimcilik Kampını biz evladımız olarak gördük, onu aile sevgisiyle büyüttük. Gecelerce uyumadığımız günler oldu ama bunlar tatlı yorgunluklardı. Katılımcı arkadaşlarımızda büyük bir ilgiyle bu kamp süresince çalıştılar, yoruldular, fikirlerini yarıştırdılar. Hepsine buradan katılımları için teşekkür ediyorum. Dereceye girerek iş fikirlerini bir sonraki adıma taşıyan ekiplere de başarılarının devamını diliyorum. Böyle güzel bir işe ortaklık edip iş fikirlerinizi girişime dönüştürme fırsatı yakalayabilecek olmanızdan biz onur duyuyoruz. İş fikirleri için ekipleri yalnız bırakmayan ve mentorlük desteğini esirgemeyen ALPER GERÇEK, ŞİRİN YARIMÇAM, ÇELEBİ KALKAN, ERAY ERTEN, ŞULE BAŞARSLAN, ERSOY SONER, SİBEL SOYAK ESDER, SAMİ VEZİR, BEYHAN KÖSEOĞLU, EMRE USTAOĞLU, ESRA AKGÜL, EMRE AKGÜMÜŞ, AYŞE POLAT mentorlerimize, yarışmacı arkadaşların iş fikirlerini dinleyip puanlama yapan ve katılımcılara pusula olan HAKAN ACAR, KADİR DEMİRCİOĞLU, YAVUZ ALTUN jürilerimize, Universitiy4societiy ekibine ve tabi ki ekip ruhunun önemini bir kez daha ortaya koyarak güzel bir iş çıkarmamıza yardımcı olan ekip arkadaşlarıma buradan bir kez daha canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Ve tabi ki herkesin verdiği emeğe, başarıya saygımın sonsuz olduğunu belirtmek isterim.

Böyle kaliteli bir tecrübeyi hayatıma eklediğim için mutluluk duyduğumu bu etkinlikle birlikte birçok alanda yetkinlik kazandığımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kazandığım yetkinlikler şu şekilde:

  • Bir çok insanı tek amaç altında toplamayı ve koordine etmeyi başarmak,
  • Dinlemenin ne kadar önemli olduğunu anlamak,
  • Zamanı planlamayı, yönetmeyi uygulamak,
  • Liderlik ederken dikkat edilmesi gerekenleri farketmek,
  • İş bitirici olmayı öğrenmek,
  • Risk yönetimi ve destekli karar verme stratejileri geliştirmek,
  • İkna edici konuşma ve etkili iletişim kurma becerisi,
  • Çizelgelemenin ve görev dağılımının yapılmasını sağlamak ve dahası…..

Yeni girişimlerle görüşmek üzere… İyi ki bu ailenin bir parçası olmuşum.

https://www.linkedin.com/in/hilal-alta%C5%9F-76629517b/