Mühendislerin Sevebileceği 6 Site!

1-Mathpix Snip,

Mathpix Snip, el yazısı veya basılı metni dijital hale getirir ve Overleaf gibi LaTeX editörlerine, TYPORA, Microsoft Word gibi Markodown editörlerine ve daha fazlasına yapıştırılabilen çıktıları panoya kopyalar.

Burada en beğendiğim Snip’i, Microsoft Excel ile kullanmak olacak sanırım.

Snip, elektronik tabloların resimlerini, Microsoft Excel ve Goole Sheets gibi elektronik tablo yazılımıza doğrudan yapıştırılabilen TSV (Sekmeyle Ayrılmış Değer ) biçiminde dijitalleştirmek için kullanılabilir. Bu özellik, PDF’lerden ve görüntülerden tablo şeklindeki verileri çıkarmak için çok kullanışlıdır.

2-Coursera

Stanford ve Yale Üniversiteleri gibi okullardan 1000’in üzerinde online kurs veren Coursera, öğrenciler için değerlendirilmesi gereken mükemmel bir kaynaktır. Dünyadaki en iyi eğitim için evrensel bir erişim sağlama misyonuyla hareket eden Coursera herkesin alabileceği online kurslar sunmaktadır.

İstediğiniz dersleri seçerek kursu başarıyla tamamladığınızda isteğe bağlı olarak sertifika alabilirsiniz.

3- Webrazzi

İnternet girişimleri, sosyal medya, dijital pazarlama ve mobil konularına odaklı en popüler Türkçe teknoloji bloklarından biri olan Webrazzi bu alanlara ilgisi olan herkes ( Özellikle Mühendisler ) tarafından oldukça sık ziyaret edilen bir sitedir.

İnternet alanında Türkiye ve Dünyadaki gelişmeleri inceleyerek analiz etmektedir.

4- Webtekno

Donanım, yazılım, mobil, oyun, internet ve giyilebilir teknolojiler hakkında haberler ve incelemeler sunarak, her mühendisin ziyaret etmesi gereken siteler arasında.

Dünya ve Türkiye gündeminde yer alan teknoloji ve oyun haberlerini sunmakta. Bildirimleri açarak anında da haberdar olabilirsiniz.

Teknolojik ürünler ve oyunlar hakkında samimi ve yalın bir sunum anlayışı ile video incelemeleri yapmaktadır. İçeriklerini kendi yazar kadrosuyla hazırlayan site, güncel içerikleri ücretsiz bir şekilde takip edebilirsiniz.

5-Malzeme Bilimi

Mühendislik dünyasından makaleler, teknik yazılar ve haberler sunan, teknik kütüphane, bilimsel deneyler, askeri, nanoteknoloji, malzeme bilimi, akıllı teknolloji, denizcilik ve otomotiv gibi pek çok kategoride hizmet vermekte.

Makale, video, forum ve soru — cevap bölümleriyle de oldukça ilgi çekmektedir. Siteye Haber gönderebilir, yazarlık için başvuru yapabilirsiniz.

6- Elektrikport

Elektrik, elektronik, enerji, telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere teknoloji ve mühendislik alanında birçok sektöre hitap etmekte.

Elektrikport bu sektörlerde haber, röportaj, teknik bilgi ve makale yayını yapmaktadır. Ayrıca hedefi üniversite — sanayi işbirliği kapsamında sektörel firmaları ve üniversite kulüplerini bir araya getirerek sektörde sinerji oluşturmkatadır.

Firma sahiplerinin üniversite öğrencilerine, müteahhitlerin mühendislere, akademisyenlerden teknikerlere çok geniş bir kitleye hitap eden bir internet portalıdır.

İlgili kesimlerin tüm gereksinimlere çözüm üretmek için üretimden pazarlamaya, teknoloji transferinden ekipmana, insan kaynaklarından bilgi kaynaklarına araştırmalarını sunuyor.

Özge Demirhan 

Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi

Linktree: https://linktr.ee/ozgedemirhan