RPA ile ERP Süreç İyileştirme

ERP sistemleri, işinizi kolaylaştırmak, verilerinizi tek bir yerde tutmak ve genel olarak hayatı kolaylaştırmak için mevcuttur. Ancak robotik süreç otomasyonu ( RPA ), bir ERP’yi yönetmenin emek yoğun kısmını ortadan kaldırarak düzene koymayı yeni bir düzeye taşıyor. RPA yazılım robotları, veri girişi, rapor oluşturma, uyarı verme ve daha fazlası gibi tekrar eden görevlerin üstesinden otomatik olarak gelebilir, böylece tekrarlayan, manuel işlemler olmadan bir ERP’ye sahip olmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz.

ERP süreçleri yalnızca onları kolaylaştırmak için değil, aynı zamanda iş büyümesine izin vermek için de RPA’ya ihtiyaç duyar. Tüm verileri, belgeleri ve ihtiyaçlarıyla birlikte her çeyrekte örneğin 100 yeni müşteri getiriyorsanız, ölçeklendirmenize yardımcı olabilecek bir çözüme ihtiyacınız vardır. RPA botlarına otomatikleştirmeleri için ne kadar verirseniz verin, devam edebilirler: geceler, hafta sonları, tatiller, ne zaman olursa olsun. Böylece ERP yönetiminden geri kalma endişesi duymadan büyüyebilirsiniz.

Otomatikleştirilecek Süreçlerin Belirlenmesi

İşletmelerin ERP sistemleriyle birlikte RPA kullandığı bazı yaygın süreçler ise şunlardır:

Envanter (Stok) yönetimi: Stok seviyeleri çok düşük veya çok yüksek olduğunda, tam olarak doğru miktarı korumak için otomatik olarak uyarı alabilirsiniz.

Rapor oluşturma: Satış, finans, müşteri, üretim vb. raporlarını gerektiği gibi çekip doğru kişilere gönderebilirsiniz.

CRM’den ERP’ye veri aktarımları: Doğru verileri norm haline getirebilir ve verilerinizi güncel tutmak için tüm manuel çabayı ortadan kaldırabilirsiniz.

Süreç Haritası ile Çalışın

Otomasyona başlamadan önce ise yol boyunca gerçekleşmesi gereken her adımı tam olarak anladığınızdan emin olmak için bir süreç haritası oluşturmak önemlidir.

Süreci otomatikleştirirseniz, ancak önemli bir adımı atlarsanız bu bir gelişme olmaz! Bir süreç haritası, işlerin şu anda adım adım nasıl çalıştığını gösteren bir akış şeması gibi olmalıdır. Bu, süreçte veya eklenmesi gereken diğer adımlarda herhangi bir verimsizlik olup olmadığını görmek için harika bir fırsat olur. Süreçleri otomatikleştirirken iyileştirerek RPA uygulamanızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. RPA ile otomasyon, ERP süreç iyileştirmesine doğru atılmış büyük bir adımdır, ancak yalnızca kötü bir süreci otomatikleştirmek sizi ileriye götürmez.

Siz de RPA ile ERP süreçlerinizi iyileştirmek isterseniz mail göndererek iletişim kurabilirsiniz.